Förra veckan var jag och min fru på Cypern! Frånsett allt annat så stod självklart  moussaka på menyn till middag, både en och två dagar. 

På Cypern har jag alltid ätit den godaste moussakan jag kan minnas. Så fantastiskt gott! 

Här hemma har jag, efter all god moussaka på Cypern, försökt att efterlikna och härma den cypriotiska moussakan. Det har blivit si så där. Eller med bravur!? Tror mycket har att göra med atmosfären hur en maträtt upplevs. Tanken är att hela omgivningen påverkar mig. Eftersom jag varit på Cypern sex gånger och alltid varit jättenöjd och vill tillbaka.Tillbaka till bl.a moussakan och allt annat som finns på denna ö.

Att göra en moussaka som någorlunda liknar den grekiska och den cypriotiska är definitivt på sin plats. Här har jag ett litet tips om hur du kan göra. Kanske saknas enbart atmosfären. Den blir svår att skapa hemma i huset.

https://maudonnermark.femina.se/recept/moussaka-recept-akta-grekisk/