Idag blir det ett förslag på en lite ovanligare moussaka. Det blir dessutom en moussaka som ger mat åt många. Jag hoppas att ingredienserna inte avskräcker. Ibland måste man tänja på gränserna eller som det så populärt brukar heta, att ”tänka utanför boxen”.

Köttfärssås

Tillaga köttfärssåsen av 1 kg mager färs. Laga som du brukar göra. Inga konstigheter.

Potatis och grönsaker

Tärna en aubergine, lägg tärningarna på hushållspapper, salta och låt ligga på pappret för att dra ur vätskan.

Tärna även en zucchini, fyra normalstora potatisar och en sötpotatis.

Stek allt utan aubergine tills det känns mjukt. Peppra med svartpeppar. Tillsätt aubergine och stek ett par minuter till.

Allt bör tärnas ganska grovt.

Ostsås

Koka ihop en sås av 3 msk smör, 3 msk vetemjöl och 5 dl mjölk, rör ner rejält med riven ost. Tillsätt 2 äggulor mot slutet. Smaka av med salt och vitpeppar.

När grönsaker, potatis, ostsås och köttfärssås är klart blandar du allt med köttfärssåsen. Smörj en ugnsform och häll i blandningen. Toppa formen ordentligt med riven ost.

Grädda i ugnen på 200 grader ca 30-35 minuter. Låt moussakan vila 10 minuter innan servering.

Lite utanför ”boxen”!