Morötter kan vi äta på många olika vis. Rårivna, kokta, stekta, hela och skalade eller på något annat sätt, det är bara att fundera och laga ihop något som känns rätt som ett tillbehör. Tillsammans med en köttbit eller korv är det en riktigt bra kombination. Morötter är väldigt syrliga.

Jag har fastnat för morotspannkaka tillsammans med chorizo:

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Skala och riv 1/2 kg morötter väldigt fint. Går fortare i ugnen än om morötterna är grovt rivna
  • Riv 150 g smakrik ost när du ändå håller på att riva. Du kan riva ner det bland morötterna och blanda runt
  • Blanda morötter och ost med 1 dl vetemjöl, chiliflakes efter smak, 1 riven vitlöksklyfta, 3 ägg, lite salt och svartpeppar
  • Smörj en lämplig ugnsform och vänd ner morotsblandningen
  • Toppa med panko eller vanligt ströbröd
Korven
  • Lägg korvarna överst på formen, snitta eller picka korvarna så att de inte spricker
  • In i ugnen, när korven är klar är också pannkakan klar. Så fort går det!
Kräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap eller grovmalen skånsk senap
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 2 krm torkade örter av något slag. Smaksatt flingsalt är inte heller så dumt.
Visste du att vi i vårt land skördar morötter året runt? Det är faktiskt sant!