När du ska göra köttfärssmet till köttbullar tycker jag att det är på sin plats att utesluta skorpmjöl som svällt i vatten eller mjölk. Min mamma sa till mig att det är bättre med potatis. Mosad sådan. I nästa andetag tipsade hon mig om att använda pulvermos om det inte finns överblivna potatisar. Bli nu inte rädd för att jag tipsar om pulvermos. Min mor lagade mat med bravur, inom familjen, på internat för skolelever, på förskola, på boende för bättre bemedlade, i en lunchmatsal på en av den tidens största fabriker i Borås. Hon var otroligt uppskattad för sina maträtter. Det vågar jag lova. Pulvermos serverade hon inte.

Nu ska man inte glömma att det finns många som använder både mosad potatis och skorpmjöl i sin köttfärs. Det är en smaksak.

 Det inte är så enkelt att välja "rätt" pulvermos. ICA-basic är väl ingen höjdare.Däremot är "ICA:s potatismos" inte fel om man tittar på innehållsförteckningen. Man skulle kunna säga att pulvermos i köttfärsen är en räddare i nöden.

Det viktigaste om moset ska användas i köttfärs är att moset görs ganska stabbigt och tjockt. Som mosad potatis.

Ett tips från mig om du inte har riktig potatis eller potatismos i kylen.