Jag är barnsligt förtjust i mögelostar, av olika karaktärer. Lika förtjust i Norge, det Norge som ligger runt Den gyllene omvägen. Kanske bara för att jag och min fru varit där ett antal gånger och tillsammans besökt min förstfödde son. Gangstadosten är helt suverän. Denna ost säljs i många vanliga mataffärer som ligger i anslutning till "Den gyllene omvägen". Har alltid älskat denna ost från första stund. Blev dock lite besviken när jag köpte den på Rema i Strömmen. Den saknade den traditionella smaken. Varför? I fortsättningen när jag och min fru åker och hälsar på Fredrik och Elisabeth då tar vi en tur till Gangstads Ysteri. Då blir det säkert rätt.

Tipsa gärna din osthandlare om att importera denna ost. Jag kommer att göra det.

Det finns otroligt mycket jag skulle kunna skriva om inställningen bland charkuterister, hotell, restauranger, etc. i denna del av  Norge. Här handlar det om samarbete, ge och ta. Stor skillnad mot Sverige, otroligt stor skillnad. Återkommer till detta framöver.