Vi som ofta lagar mat har säkert finhackat kilovis med gul lök, rödlök, schalottenlök, vitlök, morötter och stött färska eller torkade örter eller vad det nu kan vara i kategorierna hacka och stöta.

Det ser väldigt enkelt ut när en riktig kock hackar. Fort går det och bra blir det. För mig går det långsammare och blir inte lika bra.

Jag har ett tips för att underlätta hackandet för oss hemmamatlagare. Inte proffsigt men bekvämt. En minihackare! Dessa finns att köpa i många prisklasser. Jag tycker att det är bra att investera i en minihackare som är plånboksvänlig. Tror inte att du får ut mer av en för runt 1000-lappen eller för en som kostar dryga 200-lappen. Låt maskinen göra jobbet med ett enkelt handtryck!

Bland våra husgeråd har vi "investerat" i en behändig maskin för dryga 200 kr.

https://www.kjell.com/se/produkter/hem-fritid/kok-matsal/koksmaskiner/rubicson-minihackare-p47055 

Jag rekommendera den produkten. Investera i en minihackare om du inte är en hejare på att hacka! Varken du eller jag behöver skämmas för att inte hacka med våra bästa knivar. Antar att du som jag gärna använder de tekniska underverken.

Det är inte konstigare att använda en minihackare än att ha en hushållsassistent då det ska bakas.

Sist men inte minst, en minihackare ersätter även en stavmixer, om inte stora mängder ska mixas.

Mitt tips är: En minihackare, det går snabbt och resultatet blir mer än utmärkt - det blir perfekt.