Spagetti med köttfärssås tror jag går hem bland alla som äter kött. Det finns många sätt att tillaga köttfärssås men även spagetti. Som sagt sätten är många, det går att köpa som konserv, det går att tillaga som en snabbrätt och att göra ett långkok. Jag föredrar långkok OM tid finns.

Vanligtvis gör jag köttfärssåsen på 500g färs, en finriven morot, två finskurna vitlöksklyftor, en finhackad gul lök, en finhackad stjälkselleri, örtsalt Toscana, svartpeppar, en burk krossade tomater (Mutti), lite vatten och tomatpuré

Tillagning: Fräs gul lök, morot, stjälkselleri. Tillsätt vitlöken när det övriga fräst en stund. Fräs köttfärsen tillsammans med detta. Salta med örtsalt Toscana och peppra. När köttfärsen är färdigfräst vispa den med en handvisp så den bli riktigt finfördelad. Häll till sist över de krossade tomaterna, lite vatten och tomatpuré. Till sist en nypa socker, det tar fram tomatsmaken. Om du har tid, låt det småputtra 4-5 timmar.

Köttfärssås gjord i en riktig järngryta ger det lilla extra.

Serveras med Barilla No 9, toppa med parmesan.

Hur jag tycker att pasta ska kokas kan du läsa om du följer länken nedan.

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Att-koka-pasta/