Avslutar helgen på samma sätt som den inleddes, med SILL.

Nu blir det inte på samma sätt som vi brukar ha den på midsommarafton. Nu blir det så här:

För två personer behövs 1 ordentlig stor matjesfilé, 1 liten burk sill i ansjovisspad, 2 kokta mosade ägg, en halv hackad rödlök, några centimeter hackad purjolök, dill, grekisk yoghurt, gräddfil och lite majonnäs.

Så här lätt kan du göra denna maträtt: Blanda ihop gräddfil, majonnäs och yoghurt till en slät sås, mosa äggen med en gaffel, blanda ner lökarna som du redan hackat, i med de mosade äggen, skär matjessillen i bitar som du tycker känns bra. Blanda i såsen. Ansjovissillen blandar du också i, min var redan delad i lagom munsbitar. Tillsätt hackad dill efter behag. Klart!

Kan det bli lättare om du tycker om sill?

Vad har man till? Givetvis kokt svensk nypotatis! Eller hur?

Kallar rätten för ”Midsommarfinal”.