Legymsallad är inte fy skam. Salladen är ganska mäktig så det blir lite mer än bara en aptitretare. Legymsallad kan ätas till allt där en sallad av krämig typ passar in. Utmärkt på en buffé med kallskuret.

Just den här salladen serveras även till fläkt ål, rökt ål utan ryggben.

Legymsallad

  • Morötter
  • Gröna ärtor
  • Äpple
  • Saltgurka
  • Gräddfil
  • Majonnäs
  • Saft av citron
  • Dijonsenap
  • Salt
  • Vitpeppar
Ett exakt recept finns i boken Ål En Urgammal Matkultur skriven av Maria Blombärg

Äter du inte fläkt ål till legymsalladen är det även gott med en lufttorkad skinka. Valet den här gången föll på Coppa.
På paketet står det "Coppa. Lufttorkad charkdelikatess på noga utvald fläskkarré. Aromatisk smak med tydlig sälta."

Smaskens!