Det pratas mycket om matsvinn. Utan någon vetenskaplig undersökning att hänvisa till tror jag inte att vi som tillhör de vanliga hushållen är bovar i matsvinnet. Egentligen är det förmodligen matkedjorna som står för matsvinnet. Alla har säkert sett på TV att det finns människor som gjort det till en levnadsstil att plocka upp fullt ätlig mat ur containers på butikskedjornas bakgårdar. Inte för att jag skulle hoppa ner i en container och leta ätlig mat. Det viktiga i detta är att det är ett faktum att butikerna slänger mat som det inte är minsta fel på. Därför är jag övertygad om att butikskedjorna är matsvinnets nummer 1.

Ett vanligt hushåll med barn i olika åldrar kastar inte mat i onödan. Det blir matlådor, luncher eller så åker det in i frysen, för att ätas senare. Därmed inte sagt att det är bra att laga massor med mat och sedan låta det åka in och ut ur kylen ett antal gånger. Det kan däremot straffa magen på olika vis.

Viktigt tycker jag är att veta om det är lämpligt att frysa en viss sorts mat eller inte, eller hur länge det går att förvara i kylen utan risk för att bli dålig i magen. Är varan olämplig att frysa eller att förvara i kylen då ska man ta det i beaktande.

Idag blev det en köttfärssås som varit frusen. Fungerar alldeles utmärkt att frysa en sådan rätt. Självklart var det nykokt pasta till köttfärssåsen. Ingen kommer att bli magsjuk av köttfärssåsen. Det kan jag lova!

Jag tycker att det smakade gott.