Matlådor
Att ha med sig matlåda till jobbet är inte det minsta ovanligt. Det finns många som är stolta över sin lunchlåda. Så stolta att det ibland går att se människor som är på väg till jobbet stolt bärande på en plastkasse med text som "Dagens lunch - kan innehålla spår av rester". Givetvis fritt att välja vad den goda maten ska bäras i.
Vill höja ett varningens finger för att det kanske blir plastskatt på lunchkassarna. Vem vet? Skatten på plastkassar tillförde inte det förväntade ekonomiska tillskottet, bara 13 % hittills av kalkylen. Ett tanke är att om du funderar på en kasse för matlådan, snabba dig.
Nog om det, nu är det mat som gäller.
Det är inte alltid som det går att fylla upp en matlåda med det som blivit över från middagen hemma. En maträtt som både är populär och perfekt att förvara i frysen är lasagne. Varför inte göra en stor lasagne och frysa in i portionsbitar? Jag har gjort det många gånger. Det är perfekt att ha i frysen som reserv och smakar gott även när den värms upp. Bra att göra lasagnen lite lösare när det gäller köttfärssåsen om den ska frysas. Kan annars bli lite torrt när den värms upp. En smaksak.
När jag skriver "stor lasagne" menar jag en långpanna med lasagne. Hur jag lagar lasagne kan du läsa via länken sist i detta inlägg.
Ingredienser till en stor lasagne
- 1,5 kg blandfärs
- 2 hackade gula lökar
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 3 burkar krossade tomater
- 1 dryg liter bechamelsås
- 3 tunt skivade stjälkselleri (stjälkar)
- Salt och svartpeppar
- 3 grönsaksbuljongtärningar
- 3 msk srirachasås
- 2 nävar finriven ost
http://moggeboysmat.bloggo.nu/Lasagne---nagot-av-det-godaste-jag-vet/
Kostnad
Jag räknar med att det blir 10 matlådor och då kostar varje låda 13 kronor.
En vitkålssallad med lite dressing av olja, vinäger, lite vatten salt och svartpeppar gör du enkelt för att ta med tillsammans med matlådan.
Föregående inlägg: Helstekt kalkon
Nästa inlägg: Sillstryparens fångst - trodde jag
0 kommentarer | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar