Färskpotatis och matjessill är som bekant en äkta svensk klassiker. Här är matjessillen i en röra. Detta använde jag:

Matjessill

Turkisk yoghurt som blandas med en klick majonnäs

Kokta mosade ägg

Rödlök  

Dill

Lite rökt kaviar

Blanda först alla ingredienser frånsett sillen. När allt är blandat vänder du ner sillen. Använder du hela matjesfiléer så skär dem i mindre bitar. Jag brukar skära 1 centimeters bitar.

Snabbt och enkelt. Passar att äta under hela året.

Det finns hur många åsikter som helst om vilken matjessill som smakar bäst. Jag förespråkar Klädesholmens hela filéer i ”storhink”. Stor eller inte, i vart fall innehåller förpackningen 1 kg filéer. Brukar köpa en sådan eftersom vi äter matjessill hela året. ”Hinken” kan jag tyvärr inte hitta på Klädesholmens hemsida, jag vet med säkerhet att ICA MAXI och WILLYS har den. Den brukar också finnas att köpa i olika fiskvagnar. Inte så dyr, runt hundralappen.

Första gången vi köpte en sådan förpackning var i en fiskvagn i Mellbystrand. När vi hade betalt frågade jag hur länge man kunde förvara den då förpackningen öppnats. Fick ett svar som jag följt:

-         - Bry dig inte om” bäst före”. Du kan ha den otroligt länge, se bara till att filéerna ligger under spadet.

I morgon när det ska veckohandlas kommer jag att se till att det slinker ner en tub av Klädesholmens kaviar. Aldrig provat den. Kanske dags för kaviartubsprovning?

Är du nyfiken på Klädesholmens utbud, gå in på deras hemsida. Där finns också lite tips som inspirerar. https://kladesholmen.se/