Det är långt till midsommar. Många äter enbart matjessill på midsommarafton, vi äter det med jämna mellanrum året runt. Dessutom är det många som aldrig kan tänka sig att äta denna delikatess.

Skulle du vilja tillaga matjessill till middag nu på höstkanten så bjuder jag på ett förslag:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Matjessillsa-gott/

En liten skillnad den här gången. Blandade kokt kall potatis tillsammans med övriga ingredienser, istället för att servera dem bredvid.

Är du förtjust i matjessill tror jag även att du gillar inlagd stekt strömming/sill. Här kommer en länk till hur jag brukar göra:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Frukost/

Till denna fiskmiddag är det otroligt gott med rostat knäckebröd. Det är enkelt att göra det i ugnen på 175 grader, ställ in på grill. Det är bara att lägga ut brödet på en plåt och placera plåten högt upp. Det räcker med att rosta ett par minuter på varje sida. Låt det svalna och smöra brödet och ät tillsammans med fisken. Ett tips jag tyckte var väl värt att prova, tipset kommer från en av Leif Mannerströms böcker.

När jag äter dessa båda fisksorter smakar det nästan lika gott som på midsommarafton Det är bara en sak som saknas:

NYPOTATIS!

När det gäller matjessill tycker jag att Klädesholmens hela filéer i stor burk är nummer ett. Det finns dock en konkurrent när det gäller både smak och karaktären på själva fisken. Mor Brittas matjessill.

Svårt att säga om Mor Britta knuffar ner Klädesholmen från pallplats ett. Kan säga som så att, det börjar likna delad första plats.

Innehållsmässigt skiljer sig de båda sorterna bara på ett sätt, Mor Brittas innehåller även rödbetssaft.