Jag har börjat gilla matiga muffins. När andan faller på bakar jag det gärna. Främst för att det inte kräver så mycket bakkonst för att göra dem och för att det är perfekt att ha i frysen för att ta fram och mumsa i sig när andan faller på. Det här blir sort nummer fyra på denna typ av muffins, övriga tre kan du hitta under rubriken "Bröd" i menyn.

Muffins med skinka

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt mjöl av något slag
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl riven ost, ost med smak
  • Svartpeppar
  • Hackad oregano, antingen färsk eller torkad
  • 1 dl rapsolja
  • 3,5 dl filmjölk eller grekisk yoghurt
  • 2 ägg
  • Lufttorkad skinka. 1/2 skiva till varje muffins
  • Räkna med att det blir 8 rejäla muffins
  • Sätt i gång ugnen på 225 grader
  • Blanda mjöl, bakpulver, svartpeppar, ost och oregano
  • Rör ner filmjölk/yoghurt, ägg och olja. Rör till en jämn smet
  • Portionera smeten i muffinsformar
  • Tryck ner en halv skiva skinka i varje form
  • Grädda i ugnen 15 -20 minuter
Snabbt - enkelt - gott!