Marinerad lammrostbiff - Sallad med massor av persilja
I en av mina butikers grönsaksavdelningar sprang jag på slätbladig persilja till det fantastiska priset 30 kr för ett helt kilo. Just det, 30 kr för ett helt kilo! Kunde inte bara låta det passera utan köpte på mig nästan ett halvt kilo.
Väl hemma placerades persiljan i en blomvas. Blev ganska vackert som en dekoration på en av köksbänkarna. Men det var inte själva vitsen med att köpa persilja. Den ska ätas upp också !
Tycker att det passar att göra en variant av en persiljesallad som heter Tabbouleh. Till salladen blir det marinerad lammrostbiff.
Dag 1
- Krossa några vitlöksklyftor och ta bort skalet
- Hacka en schalottenlök
- Riv av bladen från en färsk rosmarinkvist
- Hacka bladpersilja
- Lägg allt i en mortel, tillsätt några matskedar olja
- Jobba sönder ingredienserna
- Rör ihop japansk soja, rött vin, örtsalt och svartpeppar
- Blanda ner det som du har i morteln
- Lägg lammrostbiff i dubbla plastpåsar
- Häll i marinaden, knyt ihop påsarna och skaka runt lite
- Låt köttet gotta till sig kylskåpet 1 dygn, vänd påsarna någon gång då och då
- Ta fram de marinerade lammrostbiffarna och låt de bli rumstempererade
- Hetta upp ett stekjärn och bryn rostbiffarna
- Placera köttet i en ugnsform och tillaga i 175 grader, ca 15 - 20 minuter. Kolla med termometer och betrakta dem som klara när termometern visar drygt 60 grader
- Låt rostbiffarna svalna. Skiva, du bestämmer tjockleken
- Börja med att koka mathavre tillsammans med matvete utifrån hur många portioner du ska ha. Låt svalna. Det måste inte vara både mathavre och matvete, det är bara att välja och ta det som finns i gömmorna
- Hacka slätbladig persilja grovt, en rejäl mängd
- Dela torkade aprikoser i mindre delar, runt 4-5 bitar/aprikos
- Krama ur saften från 1 citron och blanda med en knapp dl olivolja, salt och svartpeppar
- Blanda persilja, aprikoser, veteblandningen och hela små tomater. Tillsätt olivoljeblandningen och blanda om ordentligt så dressingen tränger in
- Lägg den skivade lammrostbiffen ovanpå salladen. Det här blir till slut en kall maträtt och den mättar, vågar jag lova.
Föregående inlägg: En gammal goding
Nästa inlägg: Fram med grillen !!
0 kommentarer | Skriv en kommentar | Kommentarer RSS
Skriv en kommentar