Köpte en marinadspruta och jag har, hör och häpna, aldrig använt den. Har legat i kökslådan säkert 10 år, möjligen något år längre. Men imorgon är det premiär!

Vi plockade upp några fina kycklingben ur frysen till morgondagens middag. Då slog det mig! Har alltid tyckt att det är svårt att få den riktigt goda smaken på kycklingben som jag vill ha. Har provat med att snitta i skinnet och smörja in med torra kryddor eller en flytande marinad eller trycka in kryddor under skinnet. Provat att ösa under ugnsstekningen. Inget har fungerat till 100% belåtenhet. Visst har det givit smak, men jag vill ha mer smak! Imorgon ska jag prova min gamla marinadspruta och spruta in en wild and crazy blandning i kycklingbenen. Vi får se om det ger en positiv effekt, samtidig som kycklingens ”yttre delar” kommer att penslas med samma marinad.  

Har du någon gång funderat på att köpa en marinadspruta kommer här ett tips om en butik:

https://vildsvin.se/lite-allt-mojligt/salt-och-marinadspruta/

Finns säkert både dyrare och billigare sprutor på marknaden. Det är upp till dig som matlagare att välja marinadspruta. Det enda jag kan säga är att Vildsvinsbutiken har över lag hyfsat bra produkter.