Den här marinaden kan användas till de flesta köttsorterna. Marinaden kan kännas lite udda eftersom kaffet ska användas direkt från kaffepaketet. Det kan låta som det blir lite grynigt tillsammans med övrigt innehåll. Men jag kan lova två saker:

  • Det blir inte grynigt när det är färdiglagat
  • Det blir väldigt gott
Som sagt, marinaden kan användas till flera olika sorters kött. Perfekt till lammkotletter, entrecote, fläskkotletter, ryggbiff eller karrékotletter.

Marinaden
  • 1 dl vatten
  • 1 msk bryggkaffepulver
  • 1 dl chilisås eller tomatketchup
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 rivna eller pressade vitlöksklyftor
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • Blanda ihop alla ingredienser till en marinad
  • Oavsett vilket kött du använder, lägg köttet i en ugnsform som rymmer allt
  • Häll marinaden över köttet
  • Tillaga på 175 grader. Hur länge beror på vilket kött du använder
  • Ös gärna köttet flera gånger under tillagningen eller vänd det efter halva tiden
Köttet blir fantastiskt gott tillsammans med en krämig potatisgratäng!