Även om våra ”korvmåndagar” infaller på lite olika veckodagar så blir det statistiskt sett på måndagar, som idag.

Påhittad korvlåda till middag:

Skivad potatis, skivad falukorv, äggstanning, gul lök, vitlök, paprika, chili, tomater. Så fick det bli idag. Jag tycker att det går att variera denna middag på många sätt med olika typer av korv. Falukorv, lunchkorv, starka korvar, prinskorv. Bara det inte är Hot Dog, det tror jag kan förstöra ALLA middagar.

Mitt middagsförslag:

Skivad potatis, gärna förkokt. Då går det fortare i ugnen. Skiva innan kokning

Skivad falukorv eller den korvsort du vill ha

Hackad paprika, hackad lök, finhackade vitlöksklyftor, 1 hel röd chili (hackad)

Några skivade tomater

Fräs paprika, lök och chili till det mjuknar utan att ta färg

Tror det är gott med färska skivade tomater i denna korvlåda. Nu hade vi lite soltorkade tomater i kylen som det var dags att göra sig av med. Jag tog dessa, istället för ”färska”.

Äggstanning:

Många ägg (i mitt fall 4 ägg)

Lite mjölk, jag använde en knapp dl

Riven lagrad ost, använde cheddarost. Just nu till otroligt bra pris på Willys

Peppra svartpeppar i äggstanningen

Vispa ihop detta.

Fördela alla ingredienserna i en smord ugnsform på ditt eget sätt.

Häll äggstanningen över det som ligger  i din form.

In  i ugnen på 200 grader, har du förkokt potatis ca 20 min, om du inte använder förkokt potatis så är lådan klar när potatisen är mjuk.

Om du vill kan du göra många portioner av detta. Bara att välja hur mycket man vill ha av ingredienserna.  Det finns inget som säger att man exempelvis måste ha chili eller vitlök. Du ska vara lite kreativ och använda kryddor och korvar som just du och din familj tycker om. Vid närmare eftertanke tror jag att denna korvlåda funkat väldigt bra med stekt köttfärs. Då skulle bli köttfärslåda, ska själv prova det.