Nu är jag riktigt ärlig. Jag har hatat lutfisk under min uppväxt, ända tills julen 2011. Då blev jag av min fru invigd i hur lutfisk ska serveras.

Glömmer aldrig en jul på senare hälften på 70-talet då en av mina systersöner fick lutfisk på sin tallrik. Både han och jag tyckte inte att det var gott. Serverades med en tjock bechamelsås och potatis. Kryddburkar med mald kryddpeppar och salt fanns på bordet. Nu skulle vi blanda ner det i såsen! Såg hur den lille pojken bekymrat  tittade på tallriken och kanske tänkte "måste jag äta detta?" Nej, tänkte jag som inte heller tyckte om lutfisken!

Ut med pojken, på ett diskret sätt, i köket. Där plockade jag prinskorv och köttbullar från kylen och sa lite försiktigt:

- Att så du blir mätt!

Kanske äter denna pojke i sin vuxna ålder, gärna lutfisk som hans mamma tillagar?

Så kom uppenbarelse för mig 2011! Lutfisk tillagad på skånskt vis. Med äkta senapssås. Det var verkligen en hit! 

Så här ska du prova lutfisk:

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Lutfisk-i-oktober/ 

Lutfisk är gott - med rätt sås. Rätt för mig behöver inte vara det rätta för dig. Hur lutfisken serveras tror jag är geografiskt betingat.