Vill du luta dig bakåt under tiden middagen blir klar? Då har jag ett tips som ger dig tid över, då det mesta sköter sig själv och du kan göra något annat.

Karrékotletter med potatisskivor

  • Karrékotletter
  • Creme fraiche
  • Vispgrädde
  • Stark chilipasta
  • Hoisinsås
  • Potatis
  • Salt, peppar
  • Rapsolja
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Banka ut karrékotletter lite lätt, salta och peppra
  • Lägg kotletterna i en smord ugnsform
  • Blanda en sås av creme fraiche, lite grädde, hoisinsås och stark chilipasta, allt efter smak
  • Fördela såsen över kotletterna
  • Tillaga i ugnen ca 1,5 timme
Du kan absolut välja att smaksätta grädden och creme fraichen med något annat än det jag valde. Mest handlar det om  vilka smaker man är sugen på.
  • Skiva potatis
  • Lägg potatis i oljad ugnsform
  • Ringla olja över potatisen och sprid över grovt havssalt eller annat salt du har i hyllan
  • Sätt in potatis i ugnen när köttet varit inne 1 timma
Middagen sköter sig själv och du kan göra något annat i nästan 1,5 timme.

Jag sätter mig i soffan och tittar på Salvage Hunters och Wheeler Dealers.