Jag har aldrig tillagat Lubb, eller som idag lubbfilé. Fick en liten lektion av fiskhandlaren: Lubb är fastare i köttet än exempelvis torskfilé, den smakar lite skaldjur eftersom den främst lever av det. Stek filéerna försiktigt med mycket smör. Du kommer inte att bli besviken! Välkommen åter! Ungefär så.

När jag tillagade Lubb för första gången idag gjorde jag så här:

Panerade filéerna först vetemjöl och sedan i uppvispat ägg och till sist i skorpmjöl. Stekte precis som fiskhandlaren sa

Kokt potatis och morötter passar bra till fisken.

Till detta provade jag broccolipuré enligt följande tillagning:

Kokade ca 300g fryst broccoli mjuk, inte överdrivet mjuk

Lät broccolin rinna av rejält i en sil

Blandade broccolin med knappa 100g färskost och körde detta med stavmixer, avsmakning med salt och svartpeppar.

Lite fakta om lubb:

http://sjomatsframjandet.se/arter/lubb-3/