Färsk pasta, lövbiff och färskostsås och lite tillbehör:

Det blir för det mesta gott när pasta lagas till middag och det är också enkelt.

Lövbiff: Stek lövbiffen hel, salta och peppra. Strimla den i mindre bitar.

Pastasås: Koka upp gräddmjölk. Tillsätt en färskost som faller dig i smaken. Jag använde färskost med svart oliv. Osten ska smälta samman med gräddmjölken. Såsen klar. Blanda sedan ner lövbiffen i såsen och håll det hela varmt på låg värme. Rör om då och då.

Pasta: Använder du färdigköpt färskpasta är det klart på några minuter. Det finns inget som säger att det inte går lika bra med ”vanlig” pasta. Glöm inte att salta vattnet rejält! För mig spelar det ingen roll om det är färsk- eller torkad pasta. Färsk pasta i den här rätten därför att ICA gick upp på tårna och sålde ett paket för ynka 5:-. Extrapris, med andra ord.

När pastan är klar, blanda såsen med pastan. Tycker du såsen blir för tjock hoppas jag du sparat lite pastavatten att späda med. Om du känner att såsen blir för tunn när du tillreder den går det utmärkt att strö över lite idealmjöl och koka upp.

Tillbehör: Lättrostad grönkål som rostas i ugnen. Lite oliver är också gott som tillbehör.