Idag är det lördag och förhoppningsvis är det många som har lite extra tid att lägga på middagen. Mitt förslag är därför att satsa på ett riktigt långkok av köttfärssås. Låt den puttra i flera timmar, godast blir den efter 4 – 5 timmar på spisen, tycker jag.

Tillagning

Fräs gul lök, riven morot och skuren stjälkselleri. Tillsätt finhackad vitlök när det övriga fräst en stund. Fräs köttfärsen tillsammans med detta, gärna nötfärs eller högrevsfärs. Salta med örtsalt Toscana och peppra. När köttfärsen är färdigfräst vispa den med en handvisp så den bli riktigt finfördelad. Häll till sist över krossade tomater, lite vatten och tomatpuré. En nypa socker är inte fel, det tar fram tomatsmaken.

Pasta

Tror att de flesta har våra favoriter när det gäller pasta. Spagetti är ett måste till köttfärssås. Min favorit är Barilla Bucatini n.9. Den finns att köpa i de flesta matbutikerna. Det är ingen dyr pasta, men god och lite tjockare. Prova gärna, om du inte redan gjort det. Sprid gärna lite parmesanost över den goda pastan.

Lördag/Söndag

Skulle det vara så att du redan planerat din lördagsmiddag kan du mycket väl laga köttfärssåsen idag och värma på den och äta den imorgon. Den är minst lika god.

Trevlig lördag!