Det är inte så mycket att orda om när det gäller den situation som hela världen befinner sig i. Alla vet hur läget är. Vardagen och helgerna påverkar vårt sätt att leva. Det är inte många gånger vi bjuder in till mat här hemma hos oss, nu när läget är som det är. Idag blev det undantag. Fungerar om vädret är bra och om vi följer det som ska följas. Fick bli dukning med rejäla avstånd. Flera, flera meter.

Vill föreslå en bjudmiddag om du har sådana planer.

Karréstek i ugn: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Sondagsstek/

Vill komplettera med att säga att steken mycket väl kan tillagas dagen innan och serveras kall.

Pesto av morotsblast: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Farskt-svenskt-gront---sommaren-ar-kort--/

Potatissallad utan massa gojs: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Godaste-potatissalladen---en-korvmandag/

Pressgurka: Detta är ett måste till många former av kött

http://moggeboysmat.bloggo.nu/Mycket-om-pressgurka/

Lättkokta grönsaker: Blad från riktigt färsk svensk vitkål och späda morötter. Koka gärna detta tillsammans med en grönsaksbuljongtärning. Låt grönsakerna rinna av i durkslag. Servera med lite ringlad granatäpplesirap eller granatäpplevinäger.

Dagen till ära och som grädde på moset bjuder vi på de sista knapriga saltgurkorna från 2019.

Bjud på mat utomhus och håll avstånd! Mat är gott i trevligt sällskap även om samtalstonen måste höjas aningen då dukningen gjorts med väl tilltagna coronamått.