Hittade den här rätten ute på nätet. Receptmakaren kallar den för "amerikansk kålpudding". Hittepå eller inte? Jag vet inte. Gott är det i alla fall. 

Fyra portioner "amerikansk kålpudding", lite modifierad

  • Börja med att värma ugnen till 200 grader
  • Skala och hacka en gul lök och en vitlöksklyfta fräs i smör och olja. Sprid ut lite brun farin över löken, den karamelliseras och blir lite snällare mot magen
  • Blanda ner 500 g köttfärs och stek tillsammans med löken, krydda med örtsalt och malen svartpeppar
  • Strimla 500 vitkål 
  • Blanda 1,5 dl okokt ris tillsammans med en förpackning krossade tomater, rör ner köttfärsen
  • Kok en grönsaksbuljongtärning i 2,5 dl vatten. Så säger receptmakaren! Jag har aldrig förstått varför buljong ska kokas separat om du har vätska, i form av bl.a. tomater som i den här rätten. Skippa det och lägg ner buljongtärningen i din blandning och låt den koka sönder. Kan det vara så mycket svårare?
  • Bottna en lagom stor form med vitkål
  • Bygg på med den blandade köttfärsen... sedan vitkål och köttfärs igen. Ungefär som när du tillagar lasagne
  • Häll över buljongen
  • Toppa med mozzarella
  • Täck formen med folie
  • Grädda i ugnen 1 timma eller eventuellt lite längre. 

Inte som en svensk kålpudding men i min smak inte alls dumt!