Igår skrev jag lite om Leif Mannerström men det inlägget bara försvann av någon konstig anledning. Är väl inte riktigt kompis med allt på bloggen. Har ju bloggat mindre än en vecka. Till saken! Leif Mannerström tillhör en av mina stora favoriter. Bra recept, inte så krånglig, Han är rolig och har en jargong jag gillar. Inte att förglömma att han drivit ett antal stjärnkrogar. Har själv bott i Göteborg ett flertal år och det finns två personer som gjort och gör avtryck. Leif Mannerström och Glenn "ha det gött" Hysén. Var och en på sitt sätt, naturligtvis.Är övertygad om att Mannerström inte kan mäta sig på fotbollsplanen och Hysén kan definitivt inte mäta sig i köket med Mannerström. Skit samma, det är två Göteborgsprofiler.

Tre böcker av Mannerström vill jag rekommendera:

  • Husmanskonst
  • Viltkokbok
  • Julkokbok
Kokböcker tycker jag är onödigt dyra. Googla runt och du kan hitta överupplagor och begagnade till en billig penning. Läsningen och recepten blir ju inte sämre för det.

Nu vill jag inte glömma Glenn Hysén, när det gäller böcker.
Läste en bok för några år sedan som jag gillade. Tror den heter: "Ha det gott - Konsten att komma igen." Läs den och betrakta Hysén som den figur han är. Kan inte minnas att han hade några matrecept. Boken var i vart fall underhållande, som jag minns det.
Ha det gött, som Hysén brukar säga eller som Mannerström skriver i en av sina böcker: Lek! Pröva! Våga!