Ofta när min fru och jag ätit på restaurang brukar vi säga att

- Det var OK eller det var väl gott

Nu har vi varit på en topprestaurang i centrala Ystad, Le Petit Bistrot. Omdömet på vår middag får 5 av 5 möjliga. Inte så konstigt för i köket huserar koklegendaren Crister Svantesson. Han kan sin sak.

Le Petit Bistrot drivs av Crister Svantesson hans dotter Jennie och hennes man Jonas. En liten trevlig restaurang med mat influerad från Frankrike.

På menyn fanns bland annat ankbröst och pärlhöna. Dessa två rätter föll vi för. Maten var smakrik och vällagad. Finns inget att anmärka på. Bara beröm.

Vill man unna sig riktigt god mat en och annan gång utan att själv stå hemma i köket tycker jag att 275 kr för respektive rätt är ett ganska humant pris. Då får man förstklassig mat på tallriken.

Ett trevligt inslag på Le Petit Bistrot är att koklegendaren själv ägnar litet tid vid borden för att prata med gästerna. Jag ställde några frågor till Svantesson om att tillaga ankbröst och pärlhöna. Fick några riktigt fina tips som jag kommer att använda mig av. Tips som några recept inte brukar innehålla. Jag bugar och tackar!

Om du har möjligheten att besöka La Petit Bistrot i Ystad, missa inte den chansen. Du kommer inte att bli besviken.

För övrigt önskar jag lycka till med restaurangen. Vi kommer tillbaka!