All mat i en form eller på en plåt har blivit lite som en följetong på kvällspressens hemsidor. Inget fel i att slå ett slag för det. Jag hänger på!

Det blir en plåt med potatis, blomkål och nötchorizo, till det en rucolasås.

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Dela potatis 
  • Dela blomkålen i mindre buketter
  • Lägg allt på en ugnsplåt, gärna med bakplåtspapper
  • Blanda med olja, salt och svartpeppar
  • Ovanpå potatisen läggs nötchorizo
  • Tillaga i ugnen, 25 minuter ungefär
Rucolasås
  • 35 gram rucola
  • 1 vitlöksklyfta, skuren i bitar
  • Mixa rucola och vitlök med 1 msk olja, tillsätt 1/2 dl gräddfil och mixa lite till
  • Rör ner ytterligare 1 dl gräddfil
Servera "plåtmaten" tillsammans med citronklyftor och rucolasåsen. Pressa citronsaft över de ungrostade potatisarna och blomkålsbuketterna.