Om du tittar på recept under rubriken "Lasagnette" kommer du att se att det är en snabbare och enklare form av den vanliga lasagnen. En sanning med modifikation skulle jag vilja säga. Knorr har till och med en förpackning som kallas lasagnette. Den tror jag inte går det minsta fortare än en egen lasagnette. Jag har förstått det som så att förpackningen innehåller en påse kryddblandning och torkad pasta. Du får betala 30-40 kronor för paketet. Köttfärssåsen får du fixa på egen hand. Köpa köttfärs, tomater etc. och riva egen ost. Knorr kan vi lämna därhän enligt min uppfattning!

Du kan på egen hand göra en lasagnette

  • Gör en köttfärssås på samma sätt som när du lagar en egen lasagne
  • Koka pasta, bäst tycker jag är att använda ICA selection Mafalde Corte. Koka gärna pastan al dente. Mitt förslag är att koka ganska mycket pasta som ska blandas med köttfärssåsen. Tänk på lasagne, i en sådan är det väldigt många lasagneplattor i förhållande till bechamelsås och köttfärssås. Lasagnette  ska ju bli en liten variant av lasagne. Blir det mycket i formen? Tänk matlådor eller lunch nästa dag.
  • Blanda ner köttfärssås och pasta i en ugnsform, blanda ihop tillsammans med 2 dl grädde om du lagar 4 portioner, du får moderera utifrån antal portioner
  • Toppa med riven ost som har god smak
  • In i ugnen på 225 grader tills osten smält och fått lite färg
  • Låt lasagnetten vila runt 10 min innan du ställer den på matbordet
Det här är riktigt gott och en bra variation till lasagne. 

Servera gärna med en sallad gjord på strimlad spetskål och en enkel dressing innehållande olja, vinäger, en skvätt vatten och svartpeppar.