Dagens förslag på lasagne:

Gör en riktigt god tomatsås bestående av gul lök, vitlök, basilika, oregano, stjälkselleri som är mycket finstrimlad, krossade tomater eller färska tomater, salt och svartpeppar. Fräs allt utan tomater, salt och peppar i en stekgryta.

Tärna rökt fläsk och låt det fräsa med en stund, tillsätt tomaterna, lite vatten samt en nypa socker och låta allt koka på låg värme i minst en timma. Smaka av med salt och svartpeppar.

Gör en béchamelsås. Jag brukar bara smaka av den med örtsalt, det är en smaksak hur det görs. Bottna en form så att såsen täcker. Häll resten i tomatsåsen där fläsket redan finns.

Nu kan vi bygga en lasagne:

Om lasagneplattorna är hemgjorda, färskköpta eller torkade tycker jag spelar kvitta. Bygg sedan lager för lager med, plattor, tomatsåsen (inkl fläsket), sedan lasagneplattor….fortsätt så. Avsluta med att riva av Mozzarella och smula Fetaost över det sista lagret. Grädda i ugn utifrån vad lasagneplattorna kräver.

Hoppas du gillar det!