Det är inte så ovanlig att vi har olika sorters grönsaker i grönsakslådan som börjar lida mot att ha sett sina bästa dagar. Då gäller det ta tillvara och göra något vettigt. I vår låda ligger det spenat, grönkål och en krispig sallad vid namn "Crunchita".

Om lasagne står på menyn tycker jag mycket väl att dessa kan användas.

  • Stek på grönsakerna lite försiktigt i olja, krydda med lite örtsalt och svartpeppar, lägg åt sidan
  • Fräs köttfärs och andra ingredienser som du brukar göra till en lasagne
  • När köttfärssåsen är klar, blanda ner grönsakerna
  • Jag behöver väl inte orda så mycket mer om bechamelsås och allt annat som tillhör en lasagne
  • Det jag vill förmedla är att ta vara på det du har och som kanske börjar se lite trist ut. Det är förhoppningsvis helt ätbart!
  • I hushållet är det väldigt enkelt att "stoppa matsvinnet"
  • Lasagnen blir lite annorlunda än en traditionell - men god
Du kan ta tillvara det mesta, bara du tänker till!

Skulle du ha väldigt mycket grönsaker kan du hoppa över köttfärsen.