Det här bli gång nummer 20 som vi har lamm till middag i år. Hemma hos oss är vi lite av lammfantaster. Ment tjugo gånger när vi är i slutet på vecka 43 blir faktiskt inte ens en gång varannan vecka. Hur som helst, lamm är gott!

Fick ett litet tips när jag handlade lammkotletter, nämligen att lägga dem i marinad två dygn. Sagt och gjort.

Marinad

  • 1/2 dl olja och lika mycket Kikkoman soja och 2 msk sweet chilisås 
  • Mortlad torkad timjan, hel vitpeppar, hel svartpeppar, färsk rosmarin och grovt havssalt. Höfta mängden allt efter smak
  • Blanda ihop till en marinad
  • Häll marinaden i en ugnssäker form
  • Vänd lammkotletterna i marinaden
  • Täck formen med folie och ställ in i kylen två dygn. Vänd kotletterna efter ett dygn.
Dygn två
  • Värm ugnen till 200 grader
  • Bryn kotletterna i stekjärn
  • Lägg tillbaka köttet i formen som användes till marineringen
  • In i ugnen knappt 10 minuter eller tills du tycker kotletterna är perfekta. Vid 58-62 grader är lammkotletterna mediumstekta
Sås
  • Blanda grekisk- eller turkisk yoghurt med lika mycket majonnäs
  • Smaksätt med riven vitlök, hackad persilja och svartpeppar
Potatis
  • Någon form av potatis tycker jag passar fint. Råstekt, kokt, ugnsrostad eller puré är några förslag
Kanske dags att börja fundera på lammiddag #21?!