Provade på något jag inte gjort tidigare, lammytterfilé. Gott!

Blandade en riven vitlöksklyfta, salt, svartpeppar, krossad timjan och rosmarin tillsammans med 2 msk olja och 1 msk rödvinsvinäger. Vände filéerna i blandningen, sedan ner i stekpannan för att brynas på båda sidor. Färdigstekning i ugnen på 175 grader 5-10 minuter.

Blev väldigt mycket lammkött på tallrikarna. Lätt att göra en missberäkning när köttet håller ett fantastiskt bra pris och att jag inte tidigare tillagat lammytterfilé. Jag är inte ledsen för det. Gott kött, mycket gott!

Till detta en jordärtskockspuré:

4 normalstora jordärtskockor

3 potatisar i samma storlek

Skala potatis och skockor, dela i mindre bitar. Kocka allt med några droppar citronsaft, risken blir mindre att jordärtskockorna blir mörka.

Mixa till en puré med stavmixer. Rör ned smör i purén, smaka av med salt och vitpeppar.

Med favoritvinet Claude Val blir det en riktig festmåltid. Att vinet, enligt vad jag hört, importeras av en levande hockeylegend, Börje Salming, gör inte vinet sämre, tvärtom.