Nu är det dags att ta tag i lammrostbiffarna. Två fina biffar. Ett sätt är att göra är så här:

Salta och peppra rostbiffen med svartpeppar. Bryn biffarna runt om i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnssäker form eller gör det enkelt, låt köttet ligga kvar i stekpannan om den är ugnssäker.

Blanda ihop en sås/marinad av 2msk av valfri olja, 1 riven vitlöksklyfta, 2 krm torkad rosmarin och 0,5 dl rött vin. Häll detta över lammköttet. In i ugnen på 150 grader. Stek i ugnen alltifrån 20-40 minuter. Nu kommer en ugnstermometer väl tillhands. Stick in termometern i den tjockaste delen av rostbiffsbitarna, stick till mitten.

När termometern visar:

55-60 grader, rosa kött

60-67 grader, medium

67-70 grader, välstekt

Till lamm passar alltid en potatisgratäng bra. Idag en färdigköpt, ni vet den i TV-reklamen där en kvinna säger: ”Nu är det så att det här är faktiskt min egen gratäng och receptet är hemligt”. Skäms inte det minsta för att servera en färdigköpt. Gör du?

Till kött och potatisgratäng är det gott med cosmopolitansallad och lite spetspaprika, smaksatt med enbart olivolja lämpad för ändamålet.