Grillade lammkotletter är inte fy skam! Med lite grillolja som kryddning blir det riktigt gott. Det går utmärkt att blanda ihop en egen grillolja, då får du smakerna som du själv tycker om till köttet.

  • Som grund till grilloljan går det fint med rapsolja
  • Smaksätt med torkad rosmarin och timjan. Lite salt och svartpeppar ska det självklart vara. Droppa i chiliolja, smaka av. Många pressar vitlök i sina grilloljor. Jag brukar skippa det, vitlöken blir gärna bränd av den höga temperaturen. I mitt tycke är det bättre att tillsätta lite vitlök precis innan grillningen avslutas. Men som sagt, använd de smaksättningar som du tycker passar bäst. 
  • Pensla lammkotletterna 10 minuter innan köttet grillas
  • Grilla ca 5 minuter på varje sida
  • Vill du ha mer smak på köttet kan du pensla ytterligare en gång under grillningen
Som tillbehör till lammkotletterna valde jag en potatisgratäng. Gott att pudra över starkt paprikapulver innan den åker in i ugnen. Prova gärna att servera grillad purjolök till köttet.