Som sig bör var jag på besök i ”vår” charkbutik. Inhandlade grytbitar till en lammgryta. Det var inga blandade köttbitar jag fick i påsen, nej det var grytbitar utskurna från en lammstek. Riktigt fint rent kött.

Tanken var att göra en lammgryta. Så fick det bli. Hittade även en påse kryddor…… Hot sauce powder. Innehåll: Massor av olika sorters peppar. En stark kryddblandning! Minst tio pepparsorter.

Så här gjorde jag lammgrytan:

Jag hade 500g lamm, fräste på grytbitarna i gjutjärnsgrytan, fräste lite i taget. Över med köttet allt eftersom på en djup tallrik. Nu var det dags att fräsa ett par hackade vitlöksklyftor och en gul lök.

När lök var färdigfräst, fick lammgrytbitarna ta en ny resa tillbaka i grytan, pudrade med lite mjöl. Tillsatte en burk ”MuttiPelati”. Att skölja ur tomatburken med 1 dl vatten och hälla i grytan är inte fel. Som grädde på moset, kryddan jag nämnt ovan. Eftersom den är stark gällde det att smaka av allt eftersom. Tillsatte en grönsaksbuljongtärning och en nypa strösocker.

Lät grytan småkoka i ca två timmar.

Det behöver inte vara så märkvärdigt att göra en god lammgryta.

Ris eller pasta, bara att välja.