Det finns mycket gott som det går att tillaga av lammkött. Passar lika bra till vardag som fest. En gryta med lammkött passar perfekt vilken dag som helst. Bäst av allt, det mesta sköter sig själv när du kommit en bit på vägen och grytan ska stå och sjuda.

Vad grytan ska bestå av, frånsett lammkött, kan varieras. Det är inte fel att rota igenom platser där du förvarar dina grönsaker. Går bra med både färska och frusna grönsaker. Ta det du har hemma.

Så här fick det bli den här gången:

  • Lammgrytbitar
  • Morot
  • Potatis
  • Svamp av olika slag
  • Vitlök
  • Gul lök
  • Timjan
  • Röd peppar
  • Worcestersås
  • Crème fraiche
  • Vatten
  • Buljongtärningar, grönsak
  • Kinesisk soja
  • Kör gul lök, vitlök, timjan och röd peppar i en minihackare eller liknande
  • Fräs grytbitarna i smör och olja
  • När köttet börjar få lite färg tillsätt det du har i minihackaren samt morot och svamp, fräs tills svampen sjunker ihop
  • Häll i vatten så att det täcker, tillsätt ett par buljongtärningar tillsammans med ett par matskedar worcestersås. En skvätt kinesisk soja ger lite sälta och mörkare färg på grytan
  • Lägg potatis i grytan, helst en fast sort
  • Låt allt sjuda tills köttet känns mört
  • Innan servering, tillsätt en liten burk crème fraiche och koka upp
Hoppas det smakar!