Sötpotatis är något som bryter av från vanlig potatis. Det gör skillnad, det blir helt enkelt något annorlunda.

Ett gott sötpotatismos:

  • Skala och dela sötpotatis i mindre bitar.
  • Koka sötpotatisen tillsammans några skalade vitlöksklyftor i saltat vatten.
  • Plocka bort vitlöken när sötpotatisen är mjuk och färdigkokt.
  • Mosa potatisen och tillsätt sweet chilisås efter smak.
  • Moset är klart
Vad kan ätas till moset? Mitt förslag:
  • En blandning av högrev- och lammfärs som bör vara välblandat.
Så här kan du tillaga biffarna
  • Tänk vanlig pannbiff.
  • Blanda färsen med mosad kokt potatis, ägg, massor av torkade örter, kryddpeppar, finhackad färsk gul chili, eller annan chili, salt, svartpeppar, vitpeppar, några hackade färska basilikablad, någon matsked sweet chilisås.
  • Stek som dina vanliga pannbiffar.
Servera biffarna med sötpotatismoset. Gör en enkel skysås genom att tillsätta lite vispgrädde i det som finns kvar i stekpannan efter att biffarna är klara. 1 msk kinesisk soja i såsen ger sälta och lite färg.

Med lite grönsaker har du en fantastisk middag!