Lammbringa, är ungefär som andra spjäll. Lammbringa är däremot mycket godare än revbensspjäll från gris. Utpräglad lammsmak skulle jag vilja säga. Fick välja mellan olika lammbringor i butiken, valde den med mest kött och minst fett.

Aldrig tillagat lammbringa tidigare, blev lite tankeverksamhet. Till sist blev det så här:

Delade bringan, i två delar. Kokte upp bringan snabbt i enbart vatten. Hällde av vattnet för att sedan koka igen. Poängen med att göra så är att slippa skumma av så mycket vid själva förkokningen. Bringan fick sjuda under lock ca 35 minuter tillsammans med olika rotfrukter och dessutom med några grönsaksbuljongtärningar. Tanken var att göra på samma vis som när jag te.x. ska grilla en högrev eller revbensspjäll. Förkoka! Fel eller inte?

Efter kokningen: Antingen kan du göra en marinad och låta bringan ligga i den några timmar eller över naten. Jag marinerar inte kött så ofta så det fick bli att jag vände lammbringa i såsen som jag rört ut i en form.

Sås eller marinad till lammbringan: Hoisinsås, lite japansk soja,kinesisk soja, en skävtt olja, flytande honung, salt, svartpeppar, mortlad rosmarin, torkad dragon, ett par matskedar HP-sauce och Örtsalt Chili&Herbes.

Sista steget: Antingen grillar du bringan på utegrillen eller grilla i ugnen. Grilla i båda fallen tills lammbringan tar grillfärg och känns klar. Kör du det i köksugnen rekommenderar jag 225 grader varmluft. Om det behövs så kör på med grillelementet mot slutet.

Gott att servera till lammbringan: Lättstekt sparris och kokt rödbeta med fetaost, flingsalt och olivolja.

En god middag på påskdagen!