Planen för den här dagen var att utföra ett antal utomhusaktiviteter, hemmavid. Nödvändiga saker, jag kallar det inte för måsten. Kallar det istället att göra saker för att man ska trivas. Trivs man, då mår man bra. Trivs man inte, då mår man inte bra. Eller hur? Det behövs inga "attgöralistor", bara lite sunt förnuft för kunna må riktigt bra. Dessutom mår man väldigt bra genom att skapa trivsel.

Dammsugare, skurtrasor, fönsterputs, penslar, träolja och lite annat krafs ingick i dagens utrustning. Vi visste på förhand att det skulle ta en dag med jobb i lagom takt.

En dagsplanering innehåller naturligtvis även avbrott för intag av koffein, kolhydrater och protein. Det finns också en final för ett dagsverke, middag.

Med soligt och härligt väder blir det lammkotletter på grillen. Dessutom säsongspremiär i vårt lilla lusthus. En plats vi älskar att vara i och sitta ner och äta god mat. Då är det sommar för oss !

Marinera kotletterna

  • 2 fina lammkotletter
  • 0,5 dl olja
  • 2 dl rött vin
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovt malen svartpeppar
  • 2 msk hackad timjan och lika mycket rosmarin
  • Blanda ihop marinaden och låt kotletterna marineras 1-2 timmar
  • Torka av lammkotletterna så att det inte rinner ner överflödig marinad på glöden
  • Grilla några minuter på varje sida
  • 58-60 graders köttemperatur kan vara ett bra riktmärke
En favorit till grillade lammkotletter är potatisgratäng.

Korrigerar mig lite vad det gäller grillbriketter: Jag har flera gånger i inlägg framhållit Webers briketter. Nu har jag upptäckt ett ännu bättre alternativ. Fick en påse briketter av min svärmor. Det var Coops Änglamark. Ja..ja .. var tvungen att  prova. Måste säga att det var de bästa grillbriketterna jag haft på grillen. Snabbt att få fantastisk fin glöd som ger en mycket bra  värme. Bäst av alla jag provat. Rekommenderar dessa med varm hand. Nu blir det Änglamark i fortsättningen, för min del.