Fick en burk lakritspulver för något år sedan. Sedan dess har den stått i skåpet med övriga bakvaror. Inte för att jag ogillar lakrits, det har bara inte blivit av att göra något vettigt med pulvret.

Öppnade burken med det italienska lakritspulvret, säger bara att det doftade riktigt gott. Vad gör jag med lakritspulver? En mjuk kaka kanske? 

Sagt och gjort. En vanlig sockerkaka smaksatt med lakritspulver.

  • Värm ugnen till 175 grader
  • Smält 50 g smör och låt svalna
  • Vispa 2 ägg och 2 dl socker riktigt pösigt
  • Blanda ner 1 dl mjölk i det smält smöret. Rör samman med den pösiga smeten
  • Blanda 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 msk lakritspulver. Sikta ner i smeten och vänd ihop
  • Smörj och bröa en bakform. Häll i smeten
  • Hallon och lakrits är en bra kombination, sprid hallon över smeten
  • Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter
Nu har du lakritskaka istället för en vanlig sockerkaka.