Fortsätter med kycklingvingar. Inte så mycket kött på en vinge, det är inte fel att istället äta många. Perfekta både varma som kalla. Inte alls dumt till en pilsner eller att ta med sig på en utflykt av något slag.

Idag kommer ett annat förslag på marinad som det utifrån min erfarenhet inte är fel att använda direkt istället för att låta kycklingvingarna ligg och dra i några timmar.

Till 1 kg vingar föreslår jag denna marinad:

1,5 dl rapsolja

2 rivna vitlöksklyftor

5 msk dijonsenap eller annan senap

2 msk paprikapulver. Gärna rökt paprikapulver, om du har det hemma.

 7 msk brunt farinsocker

2 msk tomatpuré

2 msk Tabasco

2 msk vinäger

5 msk japansk soja

Blanda ihop ingredienserna i en skål, vänd kycklingvingarna i marinaden och placera dem i rader på en långpanna eller något annat ugnssäkert. Tillaga i ugnen, 200 grader ca 40 minuter. Du behöver inte vända på vingarna, det är överkurs.

Kycklingvingar är aldrig fel!