Jag brukar oftast röra ihop en sås och doppa kycklingvingarna innan tillagningen. Det är inget som är nödvändigt. Väljer därför att torrkrydda den här gången.

När det gäller kycklingdelar eller hel kyckling väljer jag alltid fryst vara. Är lite skeptisk till färsk kyckling.

Kyckling i ugnen

  • 1 kg frusna kycklingvingar, tinade
  • Värm ugnen till 200 grader, varmluft
  • Gör en kryddblandning av salt, svartpeppar, torkad timjan, cayennepeppar och paprikapulver. Ungefär en matsked av varje
  • Ta gärna på dig plasthandskar, torka av vingarna med hushållspapper och lägg dem i en plastpåse. Häll kryddblandningen i påsen. Skaka om ordentligt.
  • Klä en plåt med bakplåtspapper
  • Lägg ut kycklingvingarna på plåten
  • Tillaga i ugnen ca 25 minuter
Gott till kycklingvingar: Hemgjord pommes, ugnsbakade rotfrukter, potatissallad, potatisgratäng

Skulle du vilja tillaga kycklingvingar som doppats i sås kommer ett förslag här: