Kycklingvingar tillagade med olika marinader är gott som tilltugg eller som en hel måltid tillsammans med en sallad. Smaken på vingarna kan varieras på många sätt. Kort sagt om man vill ha dem heta, medium eller milda. Har du många kycklingvingar är en annan variant att dela upp dem och använda olika marinader.

Något som passar bra till kyckling är en japansk sås som heter Teriyaki. Det är en sås gjord på soja, röd paprika, peppar och ingefära. Såsen är inte speciellt stark. Finns att köpa i livsmedelsbutikerna. Vad jag förstått finns det två olika sorter, en som är lite fastare i konsistensen och en som är lika flytande som vanlig japansk soja. Använder du den fastare sorten kan du späda med lite soja om du skulle vilja det.

Kycklingvingar i ugn

  • Värm ugnen till 225 grader
  • Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Häll Teriyaki i en skål, vänd vingarna i såsen
  • Placera kycklingvingarna på plåten
  • Sprid ut lite chiliflakes på vingarna
  • In med plåten i ugnen 30-35 minuter
Sesamfrö
  • Under tiden kycklingvingarna är i ugnen kan du rosta lite sesamfrö i en torr stekpanna
  • Gott att sprida ut över kycklingvingarna när de är färdiglagade
Teriyaki kan användas till många andra kötträtter om du tycker det smakar gott.