För ungefär två veckor sedan skrev jag om frasiga kycklingben som panerats med Corn Flakes. En idé som jag snappat upp från den engelska lantbrukaren Jimmy Doherty. Nu är det dags att göra liknande med kycklingvingar fast med en smaksättning jag tycker om. Nämligen Sriracha.

Srirachasås är en stark chilisås som ska användas med förnuft, med andra ord smaka av hela tiden tills du finner en styrka som faller dig i smaken.

Jag köper såsen färdig, helst i en butik som saluför produkter från Thailand. Skulle du vilja göra såsen hemma i köket är ett litet tips att följa länken nedan, där får du också veta lite mer om Srirchasås.

http://www.barariktigmat.se/index.php/region/asiatiskt/item/398-hemgjord-sriracha

Är du inne på att tillaga frasiga kycklingvingar med smak av chili kan du göra så här:

Vänd vingarna i majsmjöl blandat med salt och svartpeppar

Därefter i uppvispat ägg som vispats med Srirchasås

Slutligen i krossad corn flakes

Lägg kycklingvingarna i antingen en ugnssäker form eller en långpanna med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 180 grader ca 50 minuter.

En liten fundering: Läste en bok om svensk mathållning och benämningar på det vi köper. Kyckling hade självklart ett eget avsnitt. Majskyckling ägnades ett antal rader. Fick klart för mig att det räcker om en uppfödare kastar till kycklingarna en näve eller två med majs, då är det plötsligt majskyckling. Skrämmande! I den frasiga kycklingen jag beskrivit ovan är det både majsmjöl och corn flakes. Mycket majs, med andra ord. Troligen mer än i det som kallas majskyckling. Bara som en parentes.

Återkommer i morgon med del 2 av kycklingvingar!