Jag gillar att tillaga grytor där hela måltiden serveras i samma gryta. Till sådana grytor går det att använda nästan alla sorters kött. Kyckling är ett alternativ. Det valde jag den här gången.

  • Kycklinglårfilé
  • Tärnad bacon
  • Torkad timjan och rosmarin
  • Hackad gul lök och vitlök
  • Purjolök i grova skivor
  • Morot, slantad
  • Passerade tomater, gärna en sort som inte är för tunn
  • Kycklingbuljongtärning
  • Rejält med finhackad färsk basilika 
  • Stora vita bönor, färdigkokta i förpackning
Tillagning
  • Använd dig av din bästa järngryta
  • Stek bacon tillsammans med kycklinglårfilé och kryddorna
  • Tillsätt de olika lökarna tillsammans med morötter och stek på tills löken är mjuk
  • Häll i  tomaterna tillsammans med basilikan 
  • Ner med buljongtärningen
  • Koka upp
  • Låt sjuda tills det är dags att äta
  • Smaka av med örtsalt
  • Allra sist blandar du ner färdigkokta och sköljda stora vita bönor
Ställ grytan på bordet när det är dags att äta.