Kycklinggryta med torkade örter är en variant du kan laga med bröstfilé eller lårfilé.

Tillagning: I det här fallet bröstfilé. Salta filén med örtsalt och peppra med svartpeppar. Bryn runt om, laga klart i ugnen. Ugnsvärme 150 grader. Köttemperatur 70 grader.

Under tiden kycklingen är i ugnen, dela färska champinjoner och purjolök. Stek champinjonerna med smör i en traktörpanna eller liknande. Låt purjolöken åka med efter en stund.

Blanda ner mjölk och ett paket färskost med någon god smaksättning, tillsätt detta tillsammans med en hönsbuljongtärning och lite soja. Antingen kinesisk eller japansk. Koka upp på svag värme tills buljongtärningen löst upp sig.

Torkade örter: Blanda ner örter i såsen. Använd örter du har hemma. Förmodligen tycker du bäst om dessa eftersom de finns bland dina kryddburkar. Det ska vara rikligt med örter!

Den färdiga kycklingfilén: Dela i mindre bitar och lägg ner i såsen, värm på någon minut.

Gott att äta till: Pasta, stekta nudlar eller ris. Allt efter humör och smak. Humöret hamnade denna gången på stekta äggnudlar.

Jag har aldrig försökt lära mig hur äggnudlar ska stekas. Jag gör så här: Kokar nudlarna enligt paketet. Låter äggnudlarna rinna av i ett durkslag. Ner med nudlarna i en stekpanna där smör fräser, steker på någon minut, tillsätter lite kinesisk soja, inte för mycket soja då det kan bli lite väl salt. Så gör jag. Rätt eller fel?

You´re welcome!