Vi lever i dyrtider! Matpriserna stiger som aldrig förr. Även kyckling stiger i pris men rusar inte så kraftigt som mycket annat vi handlar i livsmedelsbutikerna. Jag köper alltid frusen kyckling, oavsett om den är hel eller styckad i olika delar. Har lite fobi för färsk kyckling!

Mitt tips är att idag eller imorgon köpa frusen kyckling och fylla upp frysen. Inte för att det räddar vardagsekonomin, några kronor går säkert att spara. Så klart ska du hålla ögonen öppna för extrapriser. Det är då du ska du slå till!

Avråder från importerad kyckling! Har i Thailand sett hur kycklingen hanteras. Att köpa svensk kyckling känns för mig lite bättre. Det kanske är en villfarelse?

En kycklinggryta är i min smak aldrig fel, oavsett stegrande inflation eller inte.

Här får du ett tips på kycklinggryta:

  • Svensk kycklingfilé av valfri typ
  • Använder du bröstfilé bör den delas i skivor 
  • Salta, peppra och stänk över cayennepeppar
  • Bryn kycklingen i smör och rapsolja
  • Tillsätt några skivade selleristjälkar
  • Fräs vidare tillsammans med kycklingen några minuter
  • Häll i Muttis hela tomater, Pelati är namnet. Smakrika utan onödiga tillsatser
  • Tillsätt även 1 dl vatten
  • Smaka av med krossad vitlök och inlagda koriander. Dessa två ingredienser får du tips om här:
           http://moggeboysmat.bloggo.nu/Vad-vill-du-alltid-ha-i-ditt-kylskap/ 

  • Vitlöken ger som alltid sin speciella smak och koriandern tillför syrlighet
  • Låt grytan sjuda tills kycklingen är klar
  • När allt känns klart, tillsätt färdigkokta röda linser. Avrunna och sköljda, så klart
Nu är det bara sätta sig till bords!