Jag fick en födelsedagspresent som bär namnet Smakbox. En prenumeration på en låda innehållande olika matvaror som finns på marknaden och ibland även något i boxen som håller på att introduceras i butikshyllorna. En trevlig liten låda tycker jag. Hittills har det aldrig varit något i smakboxarna som jag har sorterat bort. Kul att prova lite nytt! Det är syftet med boxen.

Pasta har varit återkommande i varje box. Lite finare sorter, vilket passar bra då jag tycker om pasta och kan tycka att det är värt att satsa några kronor extra då pasta inhandlas.

Pasta från varumärket 1881 i smakboxen passar därför som hand i handske till en kycklinggryta.

Kycklinggryta i ugnen

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smörj en ugnsform
  • Kycklingfilé, antingen bröst- eller lårfilé
  • Skär kycklingen i strimlor
  • Lägg i formen
  • Krydda med salt, svartpeppar och några nypor chiliflakes.
  • Blanda grädde med srirachasås, ketchup, mortlad vitlök och färsk rosmarin
  • Låt gärna kryddningen dra in i kycklingköttet innan du häller över gräddblandningen
  • Sprid ut körsbärstomater över hela formen
  • Tillaga i ugnen i ca 30 minuter eller tills du är övertygad om att kycklingen är färdiglagad
  • Som sagt jag kokar pasta till kycklingen men ris är inte heller fel
Det här är en kycklingrätt som är väldigt enkel att tillaga. Många gånger är det så att det enkla kan överträffa det svåra.