Kycklinggryta med äggnudlar.

Som omväxling kan det vara gott med äggnudlar ibland. En enkel kycklinggryta sitter inte heller fel tillsammans med nudlarna.

Maträtten kan tillagas så här:

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Låt nudlarna rinna av i ett durkslag. Stek sedan dess försiktigt i en stekpanna tillsammans med soja, antingen kinesisk eller japansk. Varför inte en blandning?

Kycklinggrytan:

Dela och bryn filéerna peppra med svartpeppar, du kan utesluta salt då du får mycket sälta genom sojan i nudlarna, blanda ner blomkål, bönor, grönkål och broccoli, fräs grönsakerna och smaka av med kryddor, tilllsätt gräddmjölk. Om du vill kan du göra grytan med krossade tomater. Jag är inte så väldigt förtjust i kombinationen kyckling och krossade tomater därför valde jag lite gräddmjölk istället.

När du gör kycklinggryta är det perfekt med s.k. lårfilé. Lite saftigare och mycket billigare. Ta vilket du vill eller vad som finns i frysen. Vår charkhandlare rekommenderar lårfilé trots att den är billigare. En icke penningstinn man, skulle jag vilja säga.

Till sist:

Blanda kycklinggrytan tillsammans med de stekta nudlarna, lägg på lite soltorkade tomater.

Middagen klar att servera!